INFÖR FREDAG 25 OKT

SE gärna Mr Stats (Wigge Wigren) tips nedan!

LIDINGÖ-NORRTÄLJE (2)
Lidingö släppte inte in ett enda mål i andra perioden mot Flempan men man gjorde ett mål! Tyvärr släppte man in 9 mål i första och tredje perioden totalt så man behöver göra mer som man gjorde i andra perioden.
Norrtälje förlorade knappt mot Nacka och vill naturligtvis komma tillbaka till vinnarspåret och…vi tror nog att man klarar av det.

JÄRFÄLLA-FLEMPAN (1)
Vi förutspår Flempans första förlust här, varför då?
Jo, de behagar ju inte spela för fullt i alla tre perioderna!
Man är ju rent tokbra i sista perioden men…det räcker inte mot ett lag som Järfälla.
Flempan har dock massor av målskyttar och poängplockare i laget, sex spelare på listan av de 25 främsta och..tre Flempan-killar parkerar överst!
Sebbe Linder är den självklare poängkungen med 7+8=15p, Doglas Dahling är mäster assaren med 1+12=13p och på tredjeplats Loke Johansson 3+9=12p.
Vi ser att Adde Sjöqvist är poängkung i JHC igen och visst är det litet lustigt att den ”lille” killen med en av de smärtaste kroppsbyggnaderna i laget och kanske inte har det hårdaste skottet heller, ligger i topp?
Mm, men har man spelsinne som få, hjärta och lungor som få och om man kan sikta också, så…blir man poängkung!
Har man sen massor av duktiga medspelare så blir allt lättare också!

IRON-GÖTA (2)
Björklinge har inte tagit en enda poäng hittills men..man kommer allt närmare ett sånt utfall! Nu kanske Göta inte är den motståndare som man kan betvinga men om Göta inte är skärpta och underskattar motståndet, kanske omedvetet, så kan allt hända.
Götas förlust mot Järfälla sist var inte så roligt så man vill nog studsa tillbaka ordentligt i den här matchen.
Varken Iron eller Göta har någon målskytt av rang, än så länge, och vi hittar ingen av lagens spelare med bland de 25 främsta i serien.

TUMBA – HANINGE (1)
Vilket gäng ska ge Tumba deras första förlust? Är det Haninge? Vi tvekar litet här för nu verkar Tumba inte bara åka skridskor som tusan utan nu lossnade också målskyttet ordentligt mot Hammarby, 11-2.
Man är obesegrade även om man tidigare fått kämpa hårt för trepoängarna.
Haninge startade serien litet fram o tillbaka men verkar nu ganska bra igång. Om det räcker får vi se, kanske kan man kontra in sina mål eftersom Tumba garanterat kommer surra runt i Haninges zon. Haninge har ju fina skyttar även om det bara är Hägg som är på 25-bästa-listan med 4+5=9p.

LINDEN-TIERP (X)
Det här blir högintressant! Båda lagen vann i senaste omgången efter en ganska miserabla inledningar på seriespelet.
Båda lagen känner absolut att man måste vinna igen för att hålla momentumet uppe.
Vi tror detta blir en spänd tillställning och inte så många mål (?).
Att det går till straffar känns som en självklarhet och att båda lagen får poäng kan de köpa..även om det inte blir full pott!

NACKA-VIWAX (1)
Nack är troligen kanske litet bättre än bortalaget just nu även om man inte direkt rosat marknaden än. Man har ju ett på papperet bra lag och man väntar på att det ska klicka igång mellan lagdelar och även mellan killarna själva. Flera har påpekat att det kanske inte går undan lika bra som förra säsongen men det kommer högst troligt en farthöjning allteftersom Nacka blir varma i kläderna.
Viggbyholm/Waxholm (17 tecken) har Mattias Tumba och Ludde Johansson som lok för resten av killarna och blir de inte bättre för varje säsong, det verkar så? Nya konstellationen med Waxholmskillar verkar ju funka väldigt bra och kanske kan man överraska och ta nån poäng av det etablerade Nacka?

SEGELTORP-SPÅNGA (2)
Vi har tyvärr inte så bra koll på Torpet än men vi vet ju att det är många unga hungriga killar i laget och de kan med sin fart knäcka många andra lag men…har man kraft att slå Spånga som nu vinner igen?
Man slog Värmdö sist och nog är det ett kvalitetsbevis!
Man har ledare som bl.a Pellfolk och Båvensjö, som kan visa vägen med sin rutin.

VÄRMDÖ-HAMMARBY (X)
Här blir det åka av, tror vi!
Gustavsbergsgänget är smarta rävar och kan säkert finta de vindsnabba Bajen-killarna och kontra, när de kommer farande.
Alla vet att Värmdös förstafemma är lysande med forwards Ahlin, Ahlin och Björklund, backarna Berg och Törmänen,men man har mycket rutin
i andra femmor också. Sen är det några långtidsskador som man väntar in också.
Bajens skridskoåkare är riktigt härliga att se och med den farten skapar man ju farligheter hela tiden..det gäller bara att hålla ihop laget och inte glömma defensiven.
Vi såg matchen mot Tumba sist och cap Okerblad var en nästan stoisk figur på isen, mäktig pondus och farlig framför mål! Skön hockeylirare.
Tyvärr för Bajen är Burman avstängd(?) och det för snack!!
Det pågår en debatt nu om dessa avstängningar där spelare uttalar könsord i stridens hetta och blir avstängda i samma omfattning som vad fysiskt våld renderar…mm, vi kommer ta upp detta längre fram.

Mr STATS, Wigge Wigren har tagit fram statsen igen för troliga vinnare på fredagskvällen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.