INFÖR TISDAG 22 okt

HOCKEYTVÅAN

En snabb blick på matcherna ger att Lidingö och Iron får tufft motstånd igen och kan man ta nån poäng i sina matcher så har man tagit ett stort steg framåt.

HANINGE – IRON
Vi tror på Haningeseger men..spelar Iron som man gjorde i Tumba..då tar man poäng!

SPÅNGA-VÄRMDÖ har ingen given utgång, båda lagen kan prestera topphockey men kan även bli litet krampaktiga och kanske tappa fokus? Ganska svårtippat.

TIERP-TORPET känns som att vad som helst kan hända eftersom Tierp inte alls startat som vi och coach Andersson trott! Kanske är Torpet ett passande motstånd men…Torpet är snabba och målfarliga, fråga Norrtälje! Att man fick stryk med klara siffror av Viggbyholm/Waxholm (ViWax) var inte riktigt vad vi trodde innan så hur matchen slutar i Vegahallen törs vi inte ens tippa!

VIWAX-LINDEN är också en match där bortalaget nu desperat kommer kämpa för poäng, Linden som kommer från Hockeyettan är naturligtvis frustrerade och man höll ju på att vinna över serieledarna Flempan men tappade det helt i tredje perioden. Uddamålsförlust mot Norrtälje sist är också svårt att svälja.
Hemmalaget har ju en härlig utveckling där Viggan släppt in Waxholmare i A-laget och tränaren Claes Lundén verkar ha fått fart på benen och klubborna eftersom man vinner..och det med många mål gjorda!

NORRTÄLJE-NACKA blir även det en riktigt intressant match. Hemmalaget har fyra segrar och bara en förlust så här långt och man ståtar, som nykomling, på fjärde plats!
Nacka letar efter formen och nog kommer det etablerade laget med många rutinerade killar igång..så småningom. De jagar inte upp sig i onödan även om de var litet dämpade efter förlusten mot Flempan sist.
Känns väldigt knepigt att tippa även här.

FLEMPAN – LIDINGÖ
Detta bör Flempan vinna och kan man bara hålla fokus och inte underskatta Lidingö så är det ytterligare tre poäng på kontot.
Lidingö blir ju naturligtvis bättre för varje match, både med kondition och spel, men vi får ha tålamod med dessa grabbar, Mats Weiberg skyndar långsamt.

GÖTA – JÄRFÄLLA
Redaktionen trodde Järfälla skulle vandra genom serien nästan obesegrade men det var en grov felbedömning. Vi tror fortfarande att Järfälla kommer parkera väldigt högt upp i tabellen till slut, man har en grym trupp att tillgå.
Göta ligger trea i tabellen och verkar ha fått till spelet nu vi vet sen träningsmatcherna att det kan gå riktigt fort, när man är på humör.
Vi som gillar kryss placerar ett sådant på Mossen, tisdag kväll.

HAMMARBY-TUMBA
Den här matchen hoppas redaktionen kunna se live även om tältet på Kärrtorp kan kännas mer som ett frysskåp än en ishall ibland.
Hammarby har fin form även om man ”bara” gjorde tre mål på Iron sist när man tryckte in hela åtta stycken på Järfälla i omgången innan!
Tumba är obesegrade men man krossar inte sina motstånd trots makalös skridskoåkning. Man måste nog börja sikta bättre vilket är ganska lätt att säga men svårare att utföra, kanske.
Vi tippar bortaseger men….titta nedan på Wigge Wigrens statistik, den säger Bajen-vinst!

Må bästa lag vinna!


Yellow Wings Wigge Wigren är inte bara ordf i fan-föreningen utan professionell statistiker och har därför räknat ut hur tisdagens matcher slutar! Mycket intressant!

Sebastian Trygg, tätaste keepern hittills: 95%

HOCKEYTREAN A

Jere Vähäsalo -02 – 10+11= 21poäng
Mål och poängkung!
IFK Mariehamn

HOCKEYTREAN B