HOCKEYFREDAG – Massor av hockey

HOCKEYTVÅAN

Ja, hörni, det händer väntade och oväntade saker i vår serie med åtta matcher i varje omgång!
Norrtälje står på och nu måste alla lag i serien ta nykomlingen på fullaste allvar!
Toppmötet mellan Järfälla och Tumba var sevärt, väldigt många bra spelare och väldigt bra defensiv och offensiv från båda håll! Vilket annat lag ska kunna slå dessa?
Överraskade Viggan? Mm, tror att många tycker det och det är roligt!
Flempan är också i bra form redan. Man toppar tabellen!

NORRTÄLJE, Anders Söderström:
-Vi åker till Spånga och spelar en väl genomförd bortamatch där vi håller oss till vår game plan och har fint tålamod. Vi lyckas med det vi tror oskadliggör Spånga och är effektiva framåt.

SPÅNGA, Niklas Lundqvist:
-Kalle Anka från oss ikväll! Det är tufft att vinna matcher med 20 minuter i PK, kämpa!

LINDEN, Tobias Holm Karlberg:
-Typ samma upplevelse som förra matchen, vi blir utjobbade och gör för många egna misstag som straffar oss. 

GÖTA, Johan Rothlind:
-Hej Pelle,
Trevlig fredagskväll i Eskilstuna. Vi reser med en tunn trupp idag men de som är med står för en riktigt stark insats. Alla chippar in vad som krävs och vi var överens om att hämta tre pinnar, så riktigt skönt. Noel gör det grymt i kassen också och ger oss bra energi!

LIDINGÖ, Mats Weiberg:
-Hej Pelle
Vi förlorar ikväll rättvist mot ett bättre Bajen. Förhoppningsvis får vi upp tempo för varje match samt lär oss vad som är viktigt för att inte släppa in mål mot oss. När vi även lär oss att ha tålamod och spela på ett sätt som krävs byte efter byte då kommer resultatet.
Bara knyta näven och hoppas på bättre prestation nästa match.

HAMMARBY, Ulf Hall:
– Tjena, vi har ju haft det litet trögt rent resultatmässigt, men vi känner att vi tar kliv, sakta men säkert.
Ikväll så tycker jag att vi får till det bra utifrån det vi tränat och pratat om. Skönt för våran del att få litet ”islossning” i målskyttet.
Vi är en ung trupp (undantaget coach) som är dedikerade och vill bli bättre. Det är ju en process när man har både nya spelare och tränare. Har vi bara tålamod och passion så tror jag detta kommer bli bra.
Eloge ändå till Lidingö som stred i 60 minuter trots att man halkade efter tidigt i matchen och hade ganska kort bänk.

JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
– Det är ingen skam att förlora mot Tumba men vi hade kanske fått ett annat resultat om domarna varit konsekventa i sina bedömningar.
Tråkigt att skylla på annat än sin egen prestation men speciellt i slutet så blev deras bedömningar avgörande.
Vårat lag är bra och när vi ställer upp med alla de bästa, saknades tre riktigt bra spelare idag, ja då blir vi svårslagna. Stolt över killarna.

TUMBA, Micke Österblom:
-Bästa motståndet jag har mött sen jag kom till Tumba. Tycker vi är lite farligt ute efter dom har gjort 3-2. Då har dom en period när dom sköljer över oss och vi tar en timeout. 
Sen i 3:e går vi för att vinna och maler ner Järfälla, tror vi skjuter över 20 skott och tycker vi vinner rättvist till slut.  
Tumba sjunger:

Emil Tikka:

Micke Österblom:

MÅLFILM

TIERP, Facebook:
Inga poäng men 5 puckar av 5 för underhållningsvärdet!

Fredagskväll och hockeymatch i Vegahallen. ”Viggan” från Täby på besök. Det blev inga poäng den här gången heller, men det var inget fel på underhållningsvärdet. Kamp och drag i hela matchen. Casper Löfström försökte med två klubbor, men det blev ingen 3 poängare.

Det ”vill sig inte riktigt”. Men den samlade kompetensen i Tierp Hockeys A-lag säsongen 24/25 är hög. Myckey hög, så det kommer garanterat ramla in vinster och poäng så fort pusselbitarna är på plats och kugghjulen ligger rätt. Det finns det ett beslut på, och textgeneratorn instämmer.

Apropå det här med smeknamn. Förra veckan var ”Flempan” på besök – ikväll var det ”Viggan” (som kanske har någon spelare som bor i ”Sumpan”). För en tid sedan var det vanligt med smeknamn inom hockey. Vi hade ”Lill-stöveln” och ”Dubbel-Nisse”. Det var ”Masken”, ”Virus” och hans motståndare ”Anti-Virus” (ehh…nåja…). Det var ”Sudden”, ”Lill-Pröjsarn”, ”Klimpen” och ”Nyllet”. Vi kanske ska … hmmm … vi låter det bero ett tag…

Anyway. Vänta bara tills pusselbitarna är där. Då ska ni få se på action och målfester. Det är lika sant som att klockan är en timme mer i Finland.

VIGGAN, Claes Lundén:
Hej!
Skönt med första segern i en rätt svängig match. Tierp är väl de som börjar bäst men ju längre matchen går så tycker jag att vi tar över spelet mer och mer. Vi går ifrån till 6-3 i tredje perioden när Tierp får in 6-4 och får energi. 6-5 kommer med ca 9 min kvar av matchen. Tierp gör ett bra försök att få in kvitteringen men vi håller undan och gör 7-5 i öppen kasse. Jag är nöjd med hur grabbarna började spela för varandra idag.

MÅLFILM

NACKA, Janne Andersson:
-Bra dagsverke utan puck, framåt skapade vi en del men måste nämna våran gubbe Palmborg som plockade fram sina ess. Även en nolla av vår slips vilket betyder kladdkaka nästa träning igen. 

HANINGE, Ludde Zettervall:
-Nacka gör fyra mål och vi noll mål. 
Jag får ta på mig att vi förlorar idag. Har inte tränat tillräckligt intensivt med vårat powerplay som är på tok för dåligt och en dålig coachning av mig i matchen gör att grabbarna inte har ork att gå så hårt som det krävs i tighta fighter som dessa. Nya tag på tisdag.

YELLOW WINGS, Wigge Wigren:
-Både Haninge och Nacka spelade som mittenlag idag. Uppryckning behövs från båda lagen. Nacka bör inte vara nöjda trots segern.
YELLOW WINGS, Tony Johansson:
-Haninge Anchors mötte på fredagskvällen Nacka borta i Nacka Ishall. Vi som sett Haninge och Nackas matcher de senaste åren kan vittna om grymt spännande matcher i ett vansinnigt tempo. Endera gången har Nacka vunnit och andra gången har Haninge vunnit. Vi som känner Nacka sen gammalt vet att de alltid varit ett skridskoskickligt lag som i högt pucktempo oftast vunnit sina matcher. I kvällens match kändes vare sig Nacka eller Haninge igen. Kanske med respekt för historien så spelade båda lagen avvaktande för att se vad som skulle hände. Min känsla var ändock att Nacka drog ner tempot och att Haninge gick i fällan. 4-0 till Nacka speglade på intet sätt matchbilden. Det hade lika gärna kunnat bli 2-1 i en synnerligen långsam Hockeytvåanmatch.

SEGELTORP, Jörgen Winborg:

FLEMPAN, Daniel Despotovic:
-Tja Pelle  
Första perioden är vi inte med alls 
Segeltorp är mycket hetare än oss, men vår målvakt räddar oss i första så vi är med i matchen. 
Andra och tredje spelar vi bättre och enklare vilket gör att vi själva ger oss chansen  att vinna vilket vi gör till slut 
Skönt med 3 poäng, 

VÄRMDÖ, Pelle Nilsson:
-Återigen nöjd med arbetsinsatsen, alla bidrar och gör jobbet.
Kul med 8 olika målskyttar.
Kommer bli betydligt tuffare på tisdag.
Nu tar vi helg..

SK Iron, Håkan Jansson:
Vi tar nya tag
Vi ska få ordning på spelet utan puck.

YELLOW WINGS, Björn Jakobsson:
-Värmdö spelade hemma mot Iron. Värmdö vann, med siffrorna 9-3. Iron saknar målskyttar. De hade många många chanser, men de får inte in pucken i mål. Det övriga spelet är hyggligt och orken är det inget fel på. Snabba bra kontringar som gav öppna målchanser…men kan man inte få in pucken så är det ogjort. Värmdö kör vidare på sitt koncept i år också. ”Superfemman” levererar både offensivt och defensivt. Det är seriens bästa kedja. Övriga kedjorna spelar bra defensiv hockey. Värmdö var avslappnade och segersäkra när de gled in på isen och fick ett rejält ”Wake up call” de första fyra minuterna. Sevärd match trots allt.

ANDERS WIGGE WIGREN, ordf i Yellow Wings levererade denna rad:
Spånga-Norrtälje 2, RÄTT
Eskilstuna-Göta 1, FEL
Lidingö-Hammarby 2, RÄTT
Järfälla-Tumba 1, FEL
Tierp-Viggbyholm 1, FEL 
Nacka-Haninge 2, FEL 
Segeltorp-Flemingsberg 1 , FEL
Värmdö-Iron 1
, RÄTT
TRE RÄTT!

CONNY NORDIN, Huddingeexpert gällande Flempan och Torpet:
Spånga-Norrtälje 1  FEL
Eskilstuna-Göta 1 FEL
Lidingö-Hammarby 2 RÄTT
Järfälla-Tumba 2 RÄTT
Tierp-Viggbyholm 2 RÄTT
Nacka-Haninge 1 RÄTT
Segeltorp-Flemingsberg 1 (2)RÄTT?
Värmdö-Iron 1
RÄTT
SEX RÄTT
Conny vinner en EASTCOAST-Mössa!!
Wigge som är statistikexpert återgår till ett mer slumpmässigt tippande.

HOCKEYTREAN A

ÖSTERÅKER, Lasse Billing:
-Halloj!
Tack för grattis.
Ja skönt när de första poängen är bärgade såklart även om det kändes mer som en förlorad poäng än två vunna. Vi har ju av diverse anledningar bara haft en träningsmatch inför seriestarten men tränat på bra med hög närvaro så vi är glada över att formationer och spelet börjat sätta sig redan ändå.

KISTA, Dragan Miljkovic:
-Nja, vi var helt enkelt inte med i de två första perioderna. Vann inga dueller, tvåa på alla puckar. Inför tredje kastade vi om i alla femmorna och plötsligt är vi med igen. Tyvärr fick vi inte in en segerpuck vare sig i ordinarie tid eller i sudden trots några fina chanser.
Man kan väl helt enkelt säga att Österåker vann rättvist med tanke på vår prestation i 1:a och 2:andra

HOCKEYTREAN B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.