PREMIÄROMGÅNG HOCKEYTVÅAN

Det blev en ganska odramatisk premiär förutom i Tumba där en spelare blev skadad och fick föras med ambulans till sjukhus.
Tumbas Daniel Olsson fick ena skuldran bruten (!) och tilltufsad ordentligt efter en färd in i sargen med en motståndare liggande på ryggen, se film!

Annars var det ganska väntade resultat men i Norrtälje vände just hemmalaget ett 1-3 underläge till vinst 4-3 över Värmdö! Det var väl omgångens ögonbrynshöjare!

COACHKOMMENTARER:

HANINGE, Ludde Zettervall:
-Tjena Pelle! Kul att det är igång.

Idag möttes två bra lag med två bra målvakter. De satte ett skott mer än oss idag tyvärr. Nya tag på fredag.

SPÅNGA, Niklas Lundqvist:
-Tack Pelle! Ja det var en tight och målsnål tillställning. Bra hockeymatch och två ännu bättre målvakter. Med Haninge på ett xG på 4,61 kontra vårt på 2,15 så var det väl vi som åkte hem med rånarluvor på.

…..

TUMBA, Mikael Österblom:
-En sån här kväll kommer hockeyn i 2:a hand  Fått precis info att Danne har brutit skulderbladet , men att rygg och nacke ser okej ut men blir kvar på sjukhuset över natten

Vi vinner till slut men borde kanske gjort ett par mål till med alla chanser vi skapar Är nöjd med sista 20 minuterna och det tar vi med oss till nästa match.

LINDEN, Tobias Holm Karlberg:
Se film!

……….

SK IRON, Håkan Jansson:
-Hej
Självklart är vi inte nöjda med våran prestation idag. Nacka spelar i ett tempo som vi hade stora problem med under 1a och 2a perioden. Vi får en tuff start med utvisning redan efter 16 sekunder där Nacka straffar oss direkt. Där vi har störst problem är spelet utan puck,vilket är något vi måste jobba mycket med. Vi skapar tillräckligt för att kunna göra 2-3 mål. Men överlag blir vi osynkade i spelet med puck vilket ej ger oss någon zontid samtidigt som Nacka är välorganiserade och starka i närkampsspelet.

Vi höjer oss i 3e och visar mer kampvilja vilket vi tar med oss till på fredag.

Jag får vara självkritisk och ta på mig visa taktiska delar av spelet som ej funkade idag.

NACKA, Janne Andersson:
-Riktigt bra de 2 första perioderna. 3e spelar vi av med en del slarv. Men som sagt, 2 perioder med bra skärpa, bra spel samt kloka beslut av samtliga.
Nu hoppas vi bara att vi har domare till kommande matcher.

………….

JÄRFÄLLA, Thomas Ahlperby:
-Tjena Pelle ,Jo skönt att vara igång, får vi se om det blir match på fredag!
En ganska komfortabel vinst mot Lidingö, utan att förta oss. Finns bitar vi kan göra bättre naturligtvis men poäng är poäng.

LIDINGÖ, Mats Weiberg:
-Hej Pelle
Idag märktes det att vi ligger efter med träningar och matcher. Järfälla är ett bra lag som har en bred trupp med många duktiga spelare. Vi började bra första minuterna men orka inte hålla oss till det vi ska göra över 60 minuter. Tyvärr fick vi 3 spelare på skadelistan efter denna match. Bara bryta ihop och fortsätta att träna på försvarspelet över hela banan och verkligen ha tålamod över hela matchen. Roligt att vi är igång med seriespelet.

………..

NORRTÄLJE, Anders Söderström:
-Vi hade en hård drabbning mot Värmdö. Vi visste att dem är farliga offensivt, framförallt deras förstakedja, som vi ger lite för mycket utrymme i första perioden och dem kan gå upp till 1-3 för enkelt. Resten av matchen visar vi stor moral och kan stänga ned dem bättre och lyckas vända på steken. Alltid skönt att ta med sig 3p från en premiär. Kul att vi är igång med seriespelet!

VÄRMDÖ, Johan Sörman:
-Ja till en början var det en rolig premiär. Vi gör en ok första perre. Andra och tredje är dessvärre mindre bra från våran sida. Vi spelar en och en med dålig kvalitet i det mesta.
Eloge till Norrtälje som lyckas vända matchen. Men säsongen är lång så det är bara att alla rannsakar sig och steppar upp till på fredag.